Despre usile de garaj

Intrebari frecvente despre usi de garaj

1. Ce este o usa de garaj sectionala izolata?

Usa de garaj sectionala izolata este usa de garaj care se apropie cel mai mult de cerintele actuale. O usa moderna, fiabila, varianta cea mai rezistenta in timp, ce se asambleaza din panouri izolate tip sandwich, toate componentele fiind din otel tratat anticoroziv.

2. Ce izolatie imi ofera o usa de garaj sectionala?

Coeficientul de transfer termic este calculat la 0.9watt/mp*K pentru usa instalata. Izolatia este comparabila cu cea a geamului tip termopan.

3. Care sunt caracteristicile panourilor tip sandwich?

Panoul de tip sandwich este format din doua foi de tabla de inox de 2mm grosime, tratate anticoroziv prin galvanizare si zincare, vopsite in camp electrostatic. Aceste foi formeaza un perete umplut sub presiune cu spuma poliuretanica de inalta densitate neinflamabila, intr-un strat cu grosimea de 40mm pe toata suprafata. Panoul are intarituri metalice in zona prinderii balamalelor, garnituri de cauciuc silicon ce asigura protectia impotriva prinderii degetelor, capete din otel zincat pe laterale crescand rezistenta acestuia si este protejat cu folie impotriva zgarieturilor. Este produs la doua inaltimi de 500mm si 610mm.

4. Cine este producatorul panourilor tip sandwich?

Producatorul panourilor tip sandwich din care se asambleaza usile de garaj sectionale izolate, este KINGSPAN – companie Irlandeza considerat numarul unu in Europa in fabricarea panourilor tip sandwich pentru usi de garaj, pereti cortina, hale industriale, constructii si acoperisuri.

5. Cum se asambleaza o usa de garaj sectionala?

Usa de garaj este formata din mai multe panouri, in functie de inaltimea golului, care se imbina unul cu celalalt avand pe contur si intre panouri chedere de etansare EPDM (Ethylene Propylene Diene Monomer), cauciuc sintetic alveolar, material elastic la conditii atmosferice extreme, intre -50 si +120 grade Celsius, rezistent la actiunea substantelor corozive si la imbatrinire – durata de viata estimata la peste 5 ani!

6. Din ce material este confectionata feroneria folosita la montajul usilor de garaj?

Feroneria usii de garaj XPT este din otel tratat anticoroziv prin galvanizare si zincare ce asigura o functionare in parametrii prestabiliti pentru un timp indelungat.

7.Ce componente are feroneria unei usi de garaj sectionale?

Feroneria usii de garaj sectionale are in componenta urmatoarele elemente:
balamale fixe si reglabile,
sistemul de rulare,
sistemul de ghidare,
sistemul de ridicare,
sisteme de siguranta.

8. Ce rol au componentele unei usi de garaj sectionale?

Balamalele fixe asigura o prindere sigura pe capete si intre panouri;
Balamalele reglabile permit rolelor sa culiseze usor pe sine;
Sistemul de rulare, format din role de poliamida cu rulment capsulat, culiseaza pe sine si asigura functionarea precisa si silentioasa;
Sistemul de ghidare este format din sine din otel zincat termic:
verticale (inchise pe lateral de jos pana sus impiedicand accidentarea pe lateral) ce se prind de umerii laterali ai golului;
orizontale duble (consolidate cu profil C) ce se prind de tavan sau de peretii laterali ai garajului, daca sunt drepti (paraleli) asigurind stabilitatea usii.
Sistemul de ridicare se monteaza deasupra usii si are in componenta cabluri de tractiune din otel (situate intre sina si panou reducand riscul de accidentare) ce se infasoara pe tamburi de fonta, iar arcurile de torsiune contrabalanseaza perfect greutatea, putand astfel deschide si inchide usa manual, cu usurinta. Incepand cu luna iunie 2010, societatea XPT DOORS anunta cu mandrie introducerea arcurilor vopsite POWDER COATED in componenta standard a usilor sectionale productie Kingspan. Acest procedeu de productie creat special pentru arcurile de torsiune creste durata de viata a acestora cu peste 40%! Tratamentul la suprafata al arcurilor este procedeul prin care arcul, izolat intr-o incapere, este „bombardat” cu mii de particule rotunde care sableaza suprafata arcului la o viteza de 300km/ora. Calitatea consistenta a acestui procedeu este garantata prin aplicarea electrostatica a vopselei. Vopsirea in camp electrostatic protejeaza arcurile impotriva coroziunii si ofera astfel un plus de calitate produsului final.
Sistemele de siguranta sunt asigurate in standard si sunt compuse din:
Dispozitive ce tin usa pe pozitie in cazul ruperii accidentale a arcurilor sau a cablurilor. Pentru automatizari se folosesc: motoare cu protectie la obstacol, fotocelule sau senzori de presiune in garnitura inferioara;
Dispozitivul de inchidere manuala al usii este solid si are prinderi pe interior in doua tije ce se fixeaza lateral in sinele de otel, asigurind usa antiefractie. In cazul inchiderii automate sistemul de incuiere este activ, asigurat de motor si imprima o contra-greutate puternica usii, neputand fi fortata.

9. Cine este producatorul feroneriei folosita la montajul usilor de garaj sectionale?

Producatorul feroneriei este FLEXIFORCE Olanda – printre primii 5 din Europa.

10. Produsele comercializate sunt aprobate pe piata europeana de foruri competente?

Materialele si componentele usii de garaj au fost testate in laborator si pe piata pentru un timp indelungat, iar producatorul a ales varianta cea mai buna respectand toate normele Europene in ceea ce priveste calitatea, securitatea si fiabilitatea unei usi de garaj. Produsul este aprobat de catre SP Swedish National Testing and Research Institute, nr. de raport ITTR: CE 0402 – CPD – 457084 si ITTR: CE 0402 – CPD – 454910.

11. Care este durata medie de utilizare a usilor de garaj sectionale?

Durata medie de folosinta a usilor de garaj sectionale este de 15-20 ani.

12. Unde se monteaza si cum se face deschiderea unei usi de garaj sectionale?

Usa se monteaza in spatele golului ce urmeaza sa fie astupat si se deschide prin ridicare partial verticala pana la inaltimea dorita (poate fi alta decat cea a usii), apoi prin culisare se deschide pe orizontala, in interior, de-a lungul tavanului lasand libera intreaga intrare in garaj beneficiind astfel de economie de spatiu. Daca permite spatiul pe inaltime, deschiderea se poate face total vertical.

13. Dimensiunile usilor sectionale sunt standard?

Dimensiunile usilor sectionale sunt potrivite pentru orice gol. Ele se croiesc exact dupa dimensiunile golului ce trebuie acoperit fara a modifica spatiul util. Se pot comanda usi de garaj la dimensiuni neobisnuite si se pot gasi solutii pentru acoperirea oricarui gol.

14. Ce conditii trebuie sa intruneasca garajul pentru a se putea monta usa de garaj sectionala?

Constructia trebuie sa aiba umeri laterali confectionati din materiale rezistente, sa poata sustine greutatea usii de 100mm pe fiecare latura pentru usile rezidentiale si de 200mm pe fiecare latura pentru usile industriale. Spatiul de buiandrug pentru instalarea sistemului de ridicare trebuie sa fie de 250mm pentru usile rezidentiale si de 450mm pentru usile industriale.

15. Daca nu am conditiile necesare se poate monta usa de garaj sectionala?

Da, se poate monta usa de garaj sectionala, conditionat de confectionarea unui cadru metalic din bara rectangulara. Golul ce trebuie acoperit se micsoreaza fie pe latime, fie pe inaltime, proportional cu cadrul metalic confectionat.

16. Daca exista un spatiu de buiandrug mai mic de 250mm, se poate monta usa sectionala?

Da, exista posibilitatea de a monta sistemul de ridicare in spate, pe tavan, nu deasupra usii. In acest caz este suficient un spatiu de 140mm.

17.Montajul usii de garaj se poate face numai cu echipa dvs. specializata?

Montajul se poate face si in regim propriu. Primiti pentru aceasta un manual, dar recomandarea noastra este de a executa montajul cu ajutorul echipei noastre, deoarece avem oameni calificati ce lucreaza in domeniu de peste 8 ani. In plus beneficiati de garantia acordata pentru acest lucru!

18.Ce culori si modele sunt disponibile pentru usile de garaj sectionale?

Panourile din care se asambleaza usile de garaj sectionale sunt vopsite in culori standard RAL (alb, maro, argintiu, gri, rosu, albastru, galben, verde, antracit) sau culori imitatie de lemn (stejar: natur, auriu, inchis, rustic wenge, nuc sau mahon).

La cerere se poate vopsi in orice alta culoare RAL doriti – comanda se livreaza in 3 saptamani.

Modele disponibile:
RL dungat cu 5 linii orizontale pe panou;
RV dungat cu o linie orizontala pe mijlocul panoului,
RF plan fara nici o dunga;
RC casetat cu desene aspect de caseta cu dimensiuni de 550mm L/330mm H si spatii de 120mm intre ele. Acest model se preteaza la latimi de peste 2500mm.

Textura panourilor este: neteda cu aspect „lins”, stucco cu aspect rugos, sau coaja de copac.

Va puteti proiecta usa de garaj cu un mix de culoare, adica se poate opta ca o sectiune din usa sa aiba alta culoare decat restul panourilor.

19.Ce optiuni am pentru accesorizarea usii de garaj sectionale?

Optional va putem accesoriza usa de garaj cu:
ferestre dreptunghiulare din plexiglas cu rama alba, sau neagra;
ornamente pentru geam model careu, soare, oval, raze de soare;
panouri vitrate duble din aluminiu;
usa pietonala incorporata sau usa laterala din acelasi material,
incuietoare cu butuc si cheie, deblocator.

NOU! Putem personaliza usa prin aplicarea doar pe panourile RF (netede) a diferite modele decorative din aluminiu aducand un plus de eleganta.

20.Se intretine greu o usa de garaj sectionala?

Intretinerea acestor usi este foarte simpla. Peste vopseaua usii este aplicat un strat de lac cu rol de protectie, ce face ca ploaia sa alunece mai usor. Sunt suficiente doua spalari pe an cu apa calduta si un detergent obisnuit. O data pe an se curata sinele de praf si impuritati si se greseaza.

21. De ce sa nu cumpar o usa de garaj ieftina de la magazinele de bricolaj?

O usa de garaj ieftina, neizolata sau izolata partial poate arata bine pe exterior, dar are un termen de folosinta mic, uzura aparand foarte repede si devenind un obiect nesigur ce poate provoca accidente. In plus, izolatia proasta sau inexistenta poate incarca puternic nota de plata a utilitatilor. O usa neizolata simpla batanta va costa doar cu 20% mai putin. In aceste conditii chiar credeti ca merita sa faceti o astfel de investitie?

22.Care este termenul de garantie pe care il oferiti?

Termenul de garantie oferit de noi este de 10 ani pentru usa, componente si montaj, conditionat de semnarea unui contract de service ce implica revizia usii o data la doi ani.

De asemenea oferim 24 luni garantie pentru automatizari (bateriile telecomenzii nu sunt asigurate de garantie).

Nu asiguram garantie pentru usi sau automatizari care nu au fost montate de catre echipa noastra.

Beneficiati de servicii post garantie si de service!

23. Cum pot cere o oferta de pret pentru o usa de garaj XPT de la voi?

Intrati la rubrica de contact a acestui website si completati cererea de oferta sau sunati la unul dintre numerele de telefon afisate pentru a solicita o oferta de pret.

Ca sa va putem face o oferta cat mai aproape de pretul final, trebuie sa stiti dimensiunile aproximative ale golului, ce culoare doriti sa fie usa, modul de actionare (manual sau cu automatizare), ce optionale doriti, cu montaj sau fara si locatia montajului.

24. Daca oferta de pret este agreata care sunt pasii urmatori?

Daca pretul estimativ va este pe plac, in mod gratuit si fara nicio obligatie, va veni la dumneavoastra un technician pentru a lua masurile exacte ale golului usii de garaj pe baza carora se va face oferta finala.

25. Cat trebuie sa astept de la comanda usii pana la livrare si montaj?

De la data comenzii ferme din partea dumneavoastra, ceea ce inseamna achitarea unui avans de 40-50% din valoarea usii, livrarea si montajul se va face in maxim 5 zile lucratoare.

26.Aveti o lista de preturi pe dimensiuni pentru usi de garaj standard?

Da, avem si usi de garaj rezidentiale la dimensiuni si preturi standard!

Usa de garaj sectionala cu izolatie XPT- STANDARD acelasi producator de calitate Kingspan.

Spatiul necesar de buiandrug este de 150mm pentru sistemul manual si 240mm pentru cel automatizat.

Pachetul standard include:
sine verticale din otel galvanizat;
sine orizontale duble din otel galvanizat;
cheder cauciuc inferior dublu;
cheder cauciuc superior dublu;
cheder cauciuc lateral dublu;
panou tip sandwich din otel cu spuma poliuretanica 40mm;
capace panouri din otel galvanizat;
role din poliamida cu rulment;
balamale din otel galvanizat;
arcuri tip Heavy Duty (35000 cicluri) montate pe buiandrug;
profil de aluminiu pentru prindere cheder superior pe grinda;
culoare standard: ALB 9002, model dungat.

Actionare electrica rezidentiala contine: un motor 80Kgf, o sina otel. tractiune cu lant, 2 telecomenzi cu 2 butoane.

Preturi pentru usile de garaj de dimensiuni standard cu transport, montaj si TVA inclus:

usa de garaj manuala 2500L/2000H = 549 Euro
usa de garaj manuala 2500L/2100H = 565 Euro
usa de garaj manuala 2500L/2200H = 580 Euro
usa de garaj manuala 2750L/2000H = 565 Euro
usa de garaj manuala 2750L/2100H = 580 Euro
usa de garaj manuala 2750L/2200H = 595 Euro
usa de garaj manuala 3000L/2000H = 580 Euro
usa de garaj manuala 3000L/2100H = 595 Euro
usa de garaj manuala 3000L/2200H = 610 Euro

usa de garaj automata 2500L/2000H = 699 Euro
usa de garaj automata 2500L/2100H = 715 Euro
usa de garaj automata 2500L/2200H = 730 Euro
usa de garaj automata 2750L/2000H = 715 Euro
usa de garaj automata 2750L/2100H = 730 Euro
usa de garaj automata 2750L/2200H = 745 Euro
usa de garaj automata 3000L/2000H = 730 Euro
usa de garaj automata 3000L/2100H = 745 Euro
usa de garaj automata 3000L/2200H = 759 Euro

Accesorii optionale pentru usa de garaj cu montaj si TVA inclus:

ferestre dreptunghiulare 640×340 negre = 45 euro/buc.
usa pietonala 800×1850, amortizor inclus = 535 euro/buc.
maner negru = 10 euro
zavor = 10 euro
incuietoare cu butuc si cheie = 85 euro
culori diferite: Maro RAL 8014, Maro RAL 8017, Argintiu RAL 9006 = adaugati 4% in plus la pret
culori imitatie de lemn: Stejar Auriu, Stejar inchis Nuc, Mahon = adaugati 20% in plus la pret

Consultanta, masuratorile si transportul in Bucuresti si imprejurimi sunt gratuite!